A doua zi în Perimetrul Verde

IMG_1975Ziua de miercuri a început promițător la ora 9:00, treziți fiind pe ritmuri de muzică. Cei mai vioi dintre voluntari s-au gândit să ne mobilizeze și să ne anunțe astfel micul dejun.

În agenda de astăzi au figurat atelierele de Social Networking care au avut o structură diferită în comparație cu cele de ieri. Dacă în prima zi prezentările s-au referit la un corpus comun de informații pe marginea cărora au avut loc dezbaterile, astăzi gradul de noutate a datelor furnizate a fost mai ridicat. Cu toate acestea, discuțiile au păstrat direcțiile generale , urmărind să prezinte aspecte privind riscurile de natură psihologică, dar și tehnică ale navigării pe Internet. Voluntarii  au deslușit implicațiile rețelelor sociale, beneficiile și amenințările rezultate în urma utilizării Facebook-ului sau Twitter-ului. Ștefan Tănase, Senior Researcher la Kaspersky Lab România,  a adus în discuție și problema securității utilizatorilor și a sistemelor de operare, contribuind cu informații actualizate despre Web 2.0 și evoluția virușilor care se răspândesc prin rețelele sociale.

După încheierea activităților de informare, a urmat partea de relaxare a taberei. De această dată, ziua a fost deosebită și pentru că una dintre voluntarele de la Salvați Copiii și-a serbat alături de noi cea de-a nouăsprezecea aniversare și a avut parte de multe surprize din partea grupului. Și pentru ca bucuria să fie deplină, Ionuț  Tecuceanu a uimit  pentru a doua oară consecutiv audiența, oferindu-ne o nouă reprezentație la chitară (asta după ce am constatat că nici pianul nu îi este un instrument muzical străin…).

3 septembrie, adică mâine, este o zi specială, pentru că echipa Kaspersky deține exclusivitate în prezentarea ce are ca temă “Amenințările reale într-o lume virtuală”. Sperăm să beneficiem de aceeași implicare ca și până acum din partea voluntarilor și să le facilitam astfel transmiterea mai departe a informațiilor în scoli și licee, către elevi, părinți și profesori.

Pe mâine, cu vești noi și forțe proaspete.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.