Ce ai facut pentru tine astazi?

ImagineLucrurile bune pe care le facem pentru noi insine n-ar trebui sa ne trezeasca sentimente de vinovatie. Asa cred eu. Si totusi se intampla. Stau uneori si ma intreb daca ar trebui sa ne simtim egoisti pentru momentele in care alegem sa ne dedicam putin timp noua, renuntand la activitati care tin de ceilalti. Si stiu ca sunt oameni care judeca in functie de asta caracterul si calitatea celorlalti.

Ma intristez sa vad in jur tot mai multi oameni care ajung sa nu se mai regaseasca pe sine, pentru ca nu mai stiu SA FACA lucruri pentru ei insisi. Vad valul inert de care se lasa purtati si cum se contamineaza unii pe altii cu obiceiul nesanatos al uitarii de sine.

Si ma intreb simplu: cand ar trebui sa tragem linie si sa introspectam corpul obosit, mintea nelinistita, sufletul fugarit? Adice acele „instrumente” care ne ajuta sa ne derulam activitatile cotidiene, dar fata de care noi mult prea des scapam din vedere sa ne manifestam recunostinta.

2 gânduri despre „Ce ai facut pentru tine astazi?

  1. Ehh, buna intrebare… Eu imi dau seama ca m-am abandonat complet, ca m-am pierdut in toate lucrurile pe care ‘trebuie’ sa le fac atunci cand nu mai am niciun gand al meu, pentru mine. Si din niciun gand al meu, pentru mine, n-are cum sa se nasca vreodata un ‘proiect personal’, cat de mic, fie ca proiectul asta inseamna sa citesc sau sa scriu ceva, sa intalnesc pe cineva sau, pur si simplu, sa ma deconectez. Daca n-am avut gandul, ratez si actiunea, bajbai spre ea, simtind ca nu mi-e bine si neintelegand de ce…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.